Pihasuunnittelu ja viherrakentaminen

Pihasuunnittelu ja viherrakentaminen lisäävät asuinympäristön viihtyisyyttä ja toimivuutta

Hyvä pihasuunnittelu aloittaa unelmiesi pihan luomisen.

Pihasuunnittelussa kannattaa käyttää apuna ammattilaista, joka osaa toiveitasi kuunnellen suunnitella toimivat rakenteet ja tehdä sopivat kasvivalinnat tontillesi.

Kokenut puistopuutarhurimme tekee pihasuunnittelua yksityisten kuluttajien lisäksi myös yrityksille, yhdistyksille ja kaupungille.

Yhteisessä tilassa toimiva piha luo viihtyvyyttä, ja ammattilaisen toteuttamana varmistetaan myös pihan turvallisuus esimerkiksi lapsia ja lemmikkejä ajatellen.

Puistopuutarhurin tekemästä pihasuunnitelmasta hyötyvät kotitalouksien lisäksi esimerkiksi, päiväkodit, koulut, kaupungin julkiset tilat sekä asunto-osakeyhtiöt.

Yksityiset kuluttajat ovat oikeutettuja työn osalta kotitalousvähennykseen.

Toimivan pihan perusta on hyvä pihasuunnittelu

Toimivan pihasuunnittelun ja viherrakentamisen pohjana on tontin mahdollisuudet ja rajoitukset, sekä olosuhteet.

Kokenut ammattilainen hyödyntää ja ottaa huomioon suunnitelmassaan esimerkiksi tontin korkeuserot, valoisuuden, maaperän kuivuuden tai kosteuden ja muut kokonaisuuteen vaikuttavat tekijät.

Pihasuunnitelman kaikki valinnat ja ratkaisut tehdään asiakasta kuunnellen, jotta lopputuloksesta tulee käyttäjiensä näköinen ja oloinen. Pihasuunnittelu aloitetaan suurista linjoista, ja edetään yksityiskohtiin asti.

Pihasuunnitelmassa määritetään esimerkiksi pihan materiaalit, kasvillisuus, istutusten määrä ja etäisyydet, sekä toiminnot ja niiden sijoitukset.

Asiakkaan toiveiden mukaan suunnitellaan myös pihan muodot (esimerkiksi neliön tai kaarevaan muotoon suunnitellut rakenteet ja istutukset) niin, että kokonaisuudesta tulee miellyttävä ja viihtyisä.

Kasvillisuuden valinnassa kuunnellaan esimerkiksi asiakkaan väri- ja sävytoiveita, ja niiden perusteella valitaan kullekin tontille toimivat kasvit.

Oikein valittu kasvillisuus ja materiaalit pitävät pihan viihtyisänä ja toimivana pitkään

Piha saadaan kukoistamaan hyvin valituilla kasvillisuudella ja oikealla hoidolla. Valinnoissa onkin oleellista, kuinka paljon pihan ylläpitoon ja kasvillisuuden hoitoon ollaan valmiita käyttämään aikaa.

Ammattilaisen tekemällä pihasuunnittelulla ja viherrakentamisella varmistat, että pihasi elinkaari tulee olemaan mahdollisimman pitkä ilman ylimääräisiä toimenpiteitä.

Pyydä tarjous pihasuunnittelusta!

 

Pihasuunnittelu ja viherrakentaminen ammattilaisen teettämänä varmistaa:

  • Omakoti- ja paritalojen toimivan ja viihtyisän pihan suunnittelun ja toteutuksen
  • Mökkien toimivan ja viihtyisän pihan suunnittelun ja toteutuksen
  • Kerrostalojen ja kaupunkiympäristön toimivan ja viihtyisän pihan suunnittelun ja toteutuksen
  • Keskenään toimivien kasvillisuus- ja rakenneratkaisujen valinnan
  • Käyttäjien huomioonottaminen kasvivalinnoissa (esimerkiksi myrkylliset kasvit lapsi- tai lemmikkiperheissä)
  • Pihan elinkaaren maksimoinnin
  • Toiveittesi mukaisen, rauhallisen ja sopusuhtaisen pihan toteutumisen
  • Huonojen valintojen aiheuttamien ylimääräisten kustannusten välttämisen

Pyydä tarjous pihasuunnittelusta!

Kerromme mielellämme lisää ammattilaisten tuottamista pihasuunnittelupalveluistamme. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro kuinka voimme olla avuksi.